Second Spring Massage & Reiki bij overgangsklachten

Spiritueel gezien is de overgang een periode waarin je opnieuw in bloei staat. In de Chinese geneeskunde wordt de menopauze ook wel 'second spring' genoemd, het is een periode om te transformeren in een nieuwe, wijzere versie van jezelf.

Ik help jou met Second Spring Massage & Reiki om beter met de symptomen om te gaan. Reiki helpt de geest te kalmeren, helpt oude gewoonten te verwijderen en geeft een dieper gevoel van zelfbewustzijn. De massage helpt voor een diepe ontspanning, lichaamsbewustzijn en laat de energie in jouw lichaam weer soepel stromen.

Ik wil met Second Spring Massage & Reiki helpen deze verandering te zien als een tijd voor persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Zo kun je veranderingen doorvoeren om de weg vrij te maken voor een nieuw begin.
Met Second Spring Massage & Reiki stem ik af op jouw energie en geef healing aan de juiste chakra's* , dat werkt voor fysieke en/of emotionele symptomen.

"Zie deze levensfase als een persoonlijke reflectie op alles wat je hebt bereikt en een reden om het te vieren".

Hoe ziet een behandeling eruit?

 • We beginnen met een intake om jouw persoonlijke wensen en behoeftes te bespreken, met een kop kruidenthee die de overgang ondersteunt.
 • Hierna geef ik een gehele lichaamsmassage (gebaseerd op de Ayurveda) van de achterzijde; benen en rug. Hiervoor gebruik ik een speciaal samengestelde olie met kruiden afgestemd op de overgang. Je mag nu echt even voelen; je lichaam, maar ook je geest. Je voelt dat de energie weer gaat stromen.
 • Na de massage ontvang je een uitgebreide Reiki behandeling waarbij ik alle chakra langs ga en in balans breng. Met extra aandacht daar waar ik voel dat dat nodig is. Met de edelestenen^; barnsteen, maansteen en malachiet richt ik me daarnaast op de onderste chakra's die in verband staan met de overgang.
 • Na afloop voelen en praten we nog even na over wat je hebt ervaren.

Bij de vervolgsessies zullen we de behandeling afstemmen op jouw behoefte en ervaring in de periode daarvoor. De behandeling zal bestaan uit toegepaste lichaamsmassage en Reiki.

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor een behandeling neem ik 1,5 uur de tijd, dat is inclusief een intake en nabespreken.

Hoeveel sessies heb je nodig?

Hoewel het voor iedereen verschillend is, merk je na een eerste behandeling al direct verschil. Dit zal na een aantal dagen/weken langzaam weer wat wegebben. De eerste 2 maanden raad ik aan om 2-wekelijks een behandeling te ontvangen, waarna je nog 2 maanden 1 keer per maand een afspraak maakt. Dat zijn 7 behandelingen in totaal.

Wat ervaar je na de second spring behandeling(en)?

 • Betere nachtrust
 • Minder opvliegers
 • Meer rust
 • Minder emotioneel
 • Meer balans body min en soul
 • Minder hartkloppingen
 • Minder stress
 • Meer eigenwaarde
 • Herstellen hormonaal evenwicht
 • Algehele verlichting van fysieke klachten

Wat kost een second spring behandeling?

 • Een second spring behandeling kost €65,00

"Second Spring; Maak de weg vrij voor een nieuw begin"

* Hoe de chakra's zich verhouden tot overgangsklachten

Kroon Chakra; hulp bij emoties en hoofdpijn
Derde Oog Chakra; hulp met slapen en om positiever te denken
Keel Chakra; de schildklier in balans te brengen voor de stofwisseling, eetlust en lichaamstemperatuur
Hartchakra; verlichting bij emotionele problemen 
Zonnevlecht Chakra; bij spijsverteringsproblemen en zelfvertrouwen
Heiligbeen Chakra; hulp bij fysieke hormonale veranderingen en emoties
Wortelchakra; om te aarden en te verbinden met de aarde en de mensen om je heen

* Edelstenen tegen overgangsklachten

Door lichamelijke en emotionele verschuivingen komt er in het lichaam een enorme hoeveelheid energie vrij, edelstenen helpen je om energie richting te geven.

Welke edelsteen jij fijn vindt om bij je te houden tijdens de overgang kan alleen jij bepalen. Laat je door deze edelstenen inspireren.

Barnsteen werkt kalmerend – Geest

Eén van de meest gehoorde overgangsklachten zijn stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Dat is niet vreemd, je hormoonhuishouding is in deze periode zachtst gezegd turbulent. Zo kan de overgang zorgen voor een tekort aan serotonine, het stofje dat je gemoedstoestand, slaap, eetlust en spijsvertering reguleert.

Barnsteen zou een heilzame werking hebben op deze veranderende emoties, en staat in verbinding met je geest. De edelsteen wordt in de spirituele leer gebruikt om het (rationele) denkproces te herstellen, of te ondersteunen. Ook zou het angst en stress tegengaan, en je gevoel van eigenwaarde verstevigen. Vooral dat laatste is in deze periode erg fijn, een goed zelfbeeld activeert en versterkt zelfliefde.

Malachiet balanceert je hormonen – Lichaam

In de overgang zijn je hormonen een ingewikkelde schakelkast waarin alles met elkaar in verbinding staat. Een disbalans is zo gebeurd, en dit zijn vaak de oorzaken van de lichamelijke en mentale klachten die je in deze periode ervaart. De donkergroene edelsteen malachiet verlicht deze lichamelijke klachten, aldus de kristallenleer. Malachiet heeft een positieve werking op de (hormonale) balans in je lichaam.

Malachiet staat in verbinding met je geslachtsorganen, en heeft een gunstig effect op je hormonen. Op deze manier zou het lichamelijke klachten verlichten, en het hormonale evenwicht herstellen. Fijn om dicht bij je te houden bij onregelmatige menstruatie, opvliegers of misselijkheid.

Maansteen stimuleert spirituele gaven – Ziel

De overgang kan overweldigend voelen, maar deze overgangsfase is hét moment om je te verdiepen in spiritueel innerlijk werk en zelfzorg. Sta eens stil en bedenk waar jouw ziel behoefte aan heeft.

Maansteen kan je hierbij helpen, en staat erom bekend je ziel te voeden. Volgens de kristallenleer bevordert deze steen je intuïtie, fijn om bij je te hebben als je het moeilijk vindt om naar je innerlijke wegwijzer te luisteren.