Ayurvedische massage en Reiki

Door onvoldoende geuite boosheid,  angst, pijn, verdriet en afwijzing kunnen er blokkade zijn ontstaan.  Deze gevoelens worden opgeslagen in je lichaam en dat kan zich uiten in lichamelijke pijn. Ik kan je helpen om bij deze blokkades te komen en het op een zachte manier los te maken, zodat de energie weer vrij kan stromen.

Op de homepage vertel ik uitgebreider wat ik voor je kan betekenen en kun je ontdekken of een Ayurvedische massage & Reiki behandeling van mij bij je past. Hieronder ga ik uitgebreider in op wat de massage, reiki en chakraheling inhoudt.

Wat is Ayurvedische massage?

Ayurvedische massage is een traditionele Indiase massagetherapie gebaseerd op de principes van Ayurveda, een holistisch gezondheidssysteem dat duizenden jaren geleden in India is ontwikkeld. Deze massage heeft als doel om lichaam, geest en ziel in harmonie te brengen om zo gezondheid en welzijn te bevorderen. Bij Ayurvedische massage wordt gebruik gemaakt zachte aanrakingen, drukpuntmassages en specifieke strijkbewegingen om de energiecentra van het lichaam in balans te brengen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam te stimuleren. Dit zorgt voor stressvermindering,  ontspanning, ontgifting, het verbeteren van de bloedsomloop, het verlichten van spierspanningen en het ondersteunen van het immuunsysteem. 

Wat is Reiki?

Reiki is een vorm van alternatieve genezing die gebaseerd is op het gegeven van het kanaliseren van universele levensenergie om fysieke, emotionele  en mentale en genezing te bevorderen. Het woord "Reiki" is samengesteld uit twee Japanse karakters: "Rei" betekent "universeel" en "ki" staat voor "levenskracht" of "energie". Dus samen betekent Reiki "universele levensenergie".

Het wordt toegepast door handoplegging, waarbij de energie via mijn handen door wordt gegeven om het natuurlijke helingsproces van het lichaam en de geest te ondersteunen. Met Reiki geef ik je ontspanning, energie, liefde en een gevoel van welzijn.

Reiki op afstand

Ik geloof in de buitengewone kracht van Reiki, zelfs op afstand. En ik ben ervan overtuigd dat energie geen grenzen kent, waardoor helende energie naar waar het nodig is kan worden gestuurd, ongeacht de afstand.

Voor mij is Reiki op afstand veel meer dan alleen een techniek; het is een diepgaande verbinding. Het stelt me in staat om mijn energie af te stemmen op die van jou, en van daaruit kan ik helende energie naar je sturen, waar je ook bent.

Mijn Reiki op afstand sessies zijn persoonlijk en vol aandacht voor jouw behoeften. Door mijn intentie, concentratie en gebruik van symbolen kan ik de universele levensenergie kanaliseren en naar jou sturen, met als doel balans, rust en welzijn te bevorderen.

Wat kun je verwachten?
Je kiest een fijne plek uit voor jezelf waar je niet gestoord kunt worden. Voor de sessie bellen we elkaar even kort om voor te bespreken. Daarna stem ik me af op jouw energie . Na de sessie delen we de ervaring met elkaar en bespreken we hoe je verder kunt werken aan je welzijn en groei. Je zult dezelfde lichamelijke en emotionele sensaties (kunnen) ontvangen als tijdens een sessie in de praktijk.

Of je nu op zoek bent naar stressvermindering, emotionele balans of fysieke ontspanning, mijn Reiki op afstand sessies kunnen een verrijkende ervaring zijn, speciaal afgestemd op jou. Ook kan het soms praktisch zijn om een sessie vanuit huis of andere plaats bij te wonen bij ziekte, vakantie, de afstand of een drukke agenda bijvoorbeeld.
Ik nodig je uit om contact met me op te nemen en een Reiki op afstand sessie te plannen. Laten we samen de transformerende kracht van Reiki verkennen en jouw pad naar welzijn bewandelen, waar je je ook bevindt.

Wat is chakra healing?

Met chakra healing worden de chakra's in het lichaam in balans gebracht, gezuiverd en geheeld. Chakra's kun je zien als draaiende energiecentra in het lichaam die verbonden zijn met verschillende fysieke, mentale en emotionele  aspecten.

Het idee achter chakra healing is dat wanneer de chakra's uit balans zijn of geblokkeerd raken, dit kan leiden tot verschillende problemen op deze verschillende niveaus. Het streven is om de energie in de chakra's te harmoniseren en een evenwichtige en gezonde stroom van energie door de chakra's te bevorderen, wat kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en harmonie op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Welke chakra's zijn er en waar staan ze voor?

Er zijn zeven hoofd chakra's in het menselijk lichaam, elke chakra staat in verband met verschillende fysieke, emotionele en spirituele aspecten. We beginnen altijd bij de onderste chakra aan de basis van de wervelkolom:

  1. Wortelchakra (Muladhara): Dit chakra bevindt zich onderaan de wervelkolom en staat voor veiligheid, basisbehoeften, overleving en aarding.

  2. Sacraal chakra (Svadhisthana): Dit chakra zit net onder de navel en staat voor emoties, seksualiteit, creativiteit en genot.

  3. Zonnevlechtchakra (Manipura): Gelegen bij de solar plexus, vertegenwoordigt dit chakra wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde en de energie van handelen.

  4. Hartchakra (Anahata): In het midden van de borst staat dit chakra voor liefde, mededogen, verbinding en emotionele balans.

  5. Keelchakra (Vishuddha): Gelegen bij de keel, staat dit chakra voor communicatie, zelfexpressie, waarheid en creatieve zelfexpressie.

  6. Voorhoofdchakra (Ajna): Ook wel het derde oog genoemd, dit chakra zit tussen de wenkbrauwen en staat voor intuïtie, inzicht, verbeeldingskracht en helderheid.

  7. Kruinchakra (Sahasrara): Bovenop het hoofd, vertegenwoordigt dit chakra spirituele verbinding, wijsheid, eenheid en verlichting.

Elk chakra heeft zijn eigen kenmerken en wordt geassocieerd met specifieke kleuren, elementen, emoties, organen en aspecten van het leven. Balans in deze chakra's wordt gezien als essentieel voor een gezond welzijn, zowel fysiek als spiritueel. De chakra stenen die ik gebruik staan ieder voor één van de 7 chakra's.

 

welke chakra's zijn er