Massage & Reiki en de overgang

Spiritueel gezien is de overgang een periode waar je opnieuw in bloei staat. In de Chinese geneeskunde wordt de menopauze ook wel 'second spring' genoemd, het is een periode om te transformeren in een nieuwe, wijzere versie van jezelf. Een fase waarin je wijzer, zachter bent geworden, je weet beter wat je wel of niet wil, je kent jezelf en je lichaam. Een stralende vrouw die in al haar schoonheid staat voor wie ze is, ook met meer vetjes rond haar taille. 

Helaas kan de overgang (flinke) fysieke en mentale ongemakken met zich meebrengen. Second Spring Massage & Reiki kan dan een waardevolle aanvulling zijn. Hoewel het geen vervanging is voor medische behandelingen, kan reiki helpen om de algemene gezondheid en het welzijn te bevorderen tijdens deze fase van verandering.

Tijdens de overgang kunnen vrouwen verschillende fysieke en emotionele uitdagingen ervaren, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, slapeloosheid en stress. Second Spring Massage & Reiki werkt op het energetische niveau door de levenskracht of "ki" te bevorderen en te balanceren. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, het stimuleren van ontspanning, het verbeteren van slaappatronen en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Second Spring Massage & Reiki-behandelingen kunnen helpen om blokkades in de energiestroom te verwijderen en het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te ondersteunen. Door de ontspannende aard van reiki kunnen vrouwen in de overgang een gevoel van kalmte en evenwicht ervaren te midden van de veranderingen die ze doormaken.

Het is echter belangrijk om massage en Reiki te beschouwen als een aanvullende benadering en niet als een vervanging voor medische zorg. Het is altijd verstandig om met een zorgverlener te praten over de symptomen die je ervaart en om reiki te gebruiken als aanvulling op je algehele welzijnsplan.

Ik behandel vrouwen met Second Spring Massage & Reiki om beter met de symptomen om te gaan. Reiki helpt de geest te kalmeren, helpt oude gewoonten te verwijderen en geeft een dieper gevoel van zelfbewustzijn. De massage helpt voor een diepe ontspanning, lichaamsbewustzijn en laat de energie in jouw lichaam weer soepel stromen.

Nieuwsgierig? Hier lees je meer over mijn Second Spring Massage & Reiki behandeling