De 5 Reiki principes

De 5 Reiki principes richten zich op het zijn in het hier en nu. Ze herinneren je er aan hoe dat alleen vandaag, waar en wie je op dit moment bent. Je kunt de principes gebruiken tijdens een meditatie of om aan het begin van de dag een intentie te zetten. Of op een moment dat je een zetje nodig hebt om weer even bij jezelf terug te komen.

 1. Vandaag zal ik niet boos zijn
  Dit principe spoort aan tot kalmte en het loslaten van boosheid. Het benadrukt het belang van emotionele stabiliteit en het vermijden van woede om innerlijke rust te behouden.
 2. Vandaag zal ik me geen zorgen maken
  Dit principe benadrukt het loslaten van zorgen en stress. Het moedigt aan om in het huidige moment te leven, in plaats van je zorgen te maken over de toekomst.
 3. Vandaag zal ik dankbaar zijn
  Dit principe richt zich op dankbaarheid en het waarderen van alles wat je hebt. Het herinnert eraan om de zegeningen in het leven te erkennen en te waarderen, hoe klein ze ook lijken.
 4. Vandaag zal ik toegewijd zijn
  Dit principe gaat over het leiden van je leven met integriteit, zonder leugens, bedrog, oordelen of manipulatie.  Eerlijkheid en hard werken geeft je leven een doel en betekenis. 
 5. Vandaag zal ik vriendelijk zijn
  Dit principe vraagt om mededogen en vriendelijkheid naar anderen, dieren en de natuur. Het herinnert eraan om liefdevol en respectvol te zijn in interacties met alles wat leeft.