Edelstenen; De gouden driehoek

De Gouden Driehoek is een combinatie van Rozenkwarts, Bergkristal en Amethist. De kristallen samen brengen een positieve energiestroom op gang.

Rozenkwarts

Rozenkwarts brengt zelfliefde en liefde voor anderen wordt makkelijker te voelen en te geven. De steen opent je hartchakra, zodat je meer schoonheid  en liefde ervaart.
Na een traumatische ervaring kan de steen je weer liefde en vertrouwen geven. Rozenkwarts helpt ook tegen angsten en fobieën, het kalmeert en troost.
 Rozenkwarts zorgt voor creativiteit en inspireert en helpt om vanuit liefde te creëren.

Bergkristal
Bergkristal reinigt, zuivert en versterkt. Bergkristal versterkt het zelfhelend vermogen en daarnaast de werking van andere stenen.
De steen lost energetische blokkades in de chakra`s op en optimaliseert de energiestroom.
Mediteren met bergkristal helpt om je intuïtie en derde oog te ontwikkelen, zuivert je aura en maakt deze krachtiger. Bergkristal brengt balans tussen lichaam en geest.
Bergkristal geeft energie en kan je heldere inzichten geven. Het is een steen die verbonden is met het hartchakra.

Amethist
Amethist geeft rust en harmonie in huis. Helpt negatieve spanningen en energieën neutraliseren en houdt je leefruimte energetisch schoon. Amethist hoort bij het zevende chakra, de kruinchakra. De paarse kleur geeft helderheid van geest en is ontspannend.
Hij helpt je in je spirituele groei en ontwikkelt je intuïtie en laat je de stilte in jezelf vinden.
Amethist vermindert zenuwen en stress en verbetert de concentratie. Kalmeert sterke emoties en brengt rust en stabiliteit.

Hoe kun je de gouden driehoek gebruiken:

  • Draag de stenen bij je als een soort talisman en steun, haal ze tevoorschijn wanneer je de kracht ervan even extra nodig hebt.
  • Je kunt de gouden driehoek in je handen houden, ergens rustig gaan zitten en je ogen sluiten.
Bedenk waarmee je graag zou willen dat deze stenen je zouden kunnen helpen. Je kunt dit doen door middel van meditatie, denken, fluisteren of hardop uitspreken.
  • Leg de stenen in een driehoek op een speciaal plekje. Bijvoorbeeld in de woonkamer zijn, slaapkamer of in je kantoor. Bedank de stenen en raak ze hierbij even zachtjes aan. Zet ze ergens in het zicht, zodat je er vaak even contact mee kan maken. Je kunt ook een altaar maken met de stenen en meer speciale items, een kaarsje, wierook.
  • Leg de stenen in een driehoek in je bed onder je hoofdkussen, zodat ze ook tijdens je slaap en dromen hun werk kunnen doen.

Maak ook eens gebruik van de kracht van de Maan. Je kunt je gouden driehoek edelstenen bij volle maan buiten leggen of op de vensterbank voor het raam voor een zeer krachtige methode van opladen.